Δέρμα, ύφασμα και ξύλο

leather detailEKORNES ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

Η Ekornes κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες κατανάλωσης δέρματος στην Ευρώπη. Αγοράζει δέρματα από επιλεγμένα βυρσοδεψεία σε όλον τον κόσμο, με τους επιθεωρητές της να συμμετέχουν οι ίδιοι στην επιλογή τους, η οποία γίνεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για τον προσδιορισμό της ποιότητάς τους. Τα δέρματα που χρησιμοποιεί είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες, τις κατευθυντήριες γραμμές και τις συστάσεις σχετικά με τη χρήση τους, καθώς και με το περιεχόμενο των χημικών και άλλων ουσιών που πρέπει να χρησιμοποιούνται. Συνεργάζεται με αναγνωρισμένα διεθνή ιδρύματα στον τομέα της παραγωγής επίπλων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση, ανά πάσα στιγμή, σχετικά με τα δεδομένα που αφορούν την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Προτείνεται λοιπόν μία μεγάλη σειρά επιλογών, ανάμεσα από τους παρακάτω τύπους δέρματος για την Stressless ή Ekornes σειρά.

Batick
Το Batick είναι ένα επεξεργασμένο δέρμα με βελτιωμένο χρώμα και ανάγλυφη επιφάνεια, από την οποία έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα από τα φυσικά του σημάδια.

Το συγκεκριμένο δέρμα ενδεχομένως να προσφέρει δίχρωμο αποτέλεσμα, το οποίο κάνει πιο “ζωηρή” την επιφάνειά του. Είναι ανθεκτικό στο ξεθώριασμα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι φυσιολογικό να συμβούν κάποιες χρωματικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, λόγω της χρήσης ή της έκθεσής του στο φως. Το Batick αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή καθότι είναι εύκολο στην περιποίηση, αφού ένα προστατευτικό στρώμα λούστρου απλοποιεί τον καθαρισμό, και συνδυάζει εξαιρετικές ιδιότητες με ευνοϊκή τιμή.

Cori
Το Cori είναι ένα επεξεργασμένο δέρμα με βελτιωμένο χρώμα και ανάγλυφη επιφάνεια, από την οποία έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα από τα φυσικά του σημάδια. Αποτελείται από μία βασική στρώση δέρματος και μία επιπλέον διακριτική “βοτσαλωτή” επίστρωση. Διαθέτει μία ελαφριά λάμψη που του προσδίδει βάθος και ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ μερικές χρωματικές επιλογές δημιουργούν εφέ δυο ή περισσότερων τόνων. Το Cori αποτελεί μία σοφή επιλογή, για όσους επιθυμούν δέρμα με εξαιρετικές ιδιότητες χρήσης, στιβαρή δομή, ευκολία στην περιποίηση -αφού ένα προστατευτικό στρώμα λούστρου απλοποιεί τον καθαρισμό του- και μοναδική εμφάνιση.

Paloma
Το Paloma είναι ένα ελαφρώς επεξεργασμένο δέρμα σε έναν συνδυασμό χρωμάτων και χρωστικών υλών που «λειαίνουν» την επιφάνειά του. Η υφή της επιφάνειας του μπορεί, ωστόσο, να διαφέρει σε ορισμένα σημεία, καθώς επίσης και το χρώμα. Φυσικά σημάδια μπορεί να υπάρχουν στο συγκεκριμένο δέρμα. Το Paloma διαθέτει μία λεπτή στρώση βερνικιού, η οποία το προστατεύει και απλοποιεί τον καθαρισμό του, αλλά δεν είναι το ίδιο ανθεκτικό όπως το Batick και το Cori. Λόγω της μαλακής, φυσικής και άνετης αίσθησης που προσδίδει, το Paloma αποτελεί μία ιδιαιτέρως δημοφιλή επιλογή.

Royalin
To Royalin αποτελεί αποκλειστικό δέρμα της σειράς Ekornes. Είναι ο τύπος του δέρματος με φυσική “βοτσαλωτή” επιφάνεια, ενώ μπορεί να εμφανίσει μικρές χρωματικές αλλαγές από περιοχή σε περιοχή, καθώς και φυσικά σημάδια, επόμενο για ένα φυσικό υλικό όπως το Royalin. Μία πολύ ελαφριά επιφανειακή επεξεργασία παρέχει προστασία στο δέρμα, αλλά το Royalin απορροφά εύκολα την υγρασία και επιπλέον είναι ευάλωτο στη φθορά, τη θερμότητα, το φως του ήλιου και την εφίδρωση. Για τον λόγο αυτόν απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή κατά τη χρήση, ειδικά στα σημεία που το δέρμα έρχεται σε επαφή με τον λαιμό, τα μαλλιά και τα χέρια. Το Royalin διακρίνεται για την απαλότητα και την πλούσια λάμψη του, γεγονός που χαρακτηρίζει τα δερμάτινα έπιπλα πρώτης κατηγορίας. Αποκλίσεις, συμπεριλαμβανομένων των κόκκων στο μοτίβο της επιφάνειας και του χρώματος αποτελούν εγγενή χαρακτηριστικά του δέρματος Royalin και σημάδια της υψηλής του ποιότητας.

Σημαντικές πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται για την αγορά δερμάτινου επίπλου
Kαθώς το δέρμα είναι ένα φυσικό προϊόν, η εμφάνιση διαφορετικών αποχρώσεων είναι φυσιολογική και τα χρώματα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από το ένα προϊόν στο άλλο. Το δέρμα είναι ένα υλικό ευαίσθητο στην ηλιακή έκθεση, γι’ αυτό είναι δεδομένη η αλλαγή χρώματος με το πέρασμα του χρόνου, καθώς επίσης και η φθορά του εξαιτίας διαφόρων λεκέδων και του ιδρώτα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του αληθινού δέρματος είναι και η ύπαρξη σημαδιών από… τσιμπήματα εντόμων. Να θυμάστε ότι τα δερμάτινα έπιπλα θα πρέπει να προστατεύονται από την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως και τις πηγές θέρμανσης.

fabric detailSTRESSLESS ΥΦΑΣΜΑΤΑ
Τα υφάσματά μας δημιουργούνται από υψηλής ποιότητας υλικά με μεγάλη αντοχή. Κάθε φορά που επιλέγουμε ένα νέο ύφασμα για την Stressless ή Ekornes σειρά, περνά μέσα από εκτενείς δοκιμές, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται απολύτως στις αυστηρές απαιτήσεις της Ekornes. Μόνο τα καλύτερα υφάσματα που καταφέρνουν να αντέξουν τη «σκληρή» χρήση, όπως φυσικά και την «κανονική» χρήση, γίνονται αποδεκτά για την παραγωγή. Για οικογένειες με παιδιά συστήνουμε τα υφάσματα «σκληρής χρήσης».

Η Stressless σειρά προσφέρει μία εντελώς νέα αίσθηση άνεσης: μοντέρνες, ζεστές και πολυτελείς συλλογές υφασμάτων συμπληρώνουν τέλεια την γκάμα των δερμάτινων κατηγοριών. Όλα, διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, έτσι ώστε να βρείτε το ιδανικό για τον χώρο σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από τους παρακάτω τύπους υφασμάτων για την Stressless ή Ekornes σειρά.

Calido
Μάλλινη τσόχα

Crocus
100% πολυεστέρας

Flora
Βελούρ / βελούδο

Iris
Μπουκλέ

Karma
Δυνατό και ανθεκτικό, με ελαφριά ελαστικότητα / Εύκολο στον καθαρισμό

Molli
Εξαιρετικά απαλό βελούρ / βελούδο μικροϊνών

Silva
Μάλλινο

Terra
Βελούρ / βελούδο μικροϊνών, ανθεκτικό και με απαλή, ανάγλυφη επιφάνεια

Umbra
Μεταξωτό βελούρ / βελούδo

Ocean
Απαλή, φυσική επιφάνεια – φιλική προς το περιβάλλον

Verona
Απαλή, ανθεκτική επιφάνεια

Siena
Πλεκτό

Luna
Απαλή, ανθεκτική επιφάνεια.

Dinamica
Τρίτης γενιάς ύφασμα μικροϊνών με σουέντ υφή

Ultrasuede
Το αυθεντικό, εξαιρετικά απαλό σουέντ ύφασμα μικροϊνών

STRESSLESS ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΞΥΛΟΥ

wooden colors

Η βάση της πολυθρόνας/recliner Stressless είναι κατασκευασμένη από πλαστικοποιημένη ευρωπαϊκή οξιά, ένα ανοιχτόχρωμο ξύλο με ελκυστική υφή, διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα. Επίσης, η αντοχή του ξύλου της οξιάς κάνει το έπιπλο εξαιρετικά ανθεκτικό.